» 



COL·LECTIVA DE RECONEIXEMENT PROJECTE PESCAFILS:
 
Abans de començar amb les accions de neteja del projecte PESCAFILS, organitzarem una immersió col·lectiva de reconeixement de la zona el pròxim dissabte 26 de juliol.
 

DADES GENERALS

  • Dia: 26 de juliol
  • Hora de concentració: 10:00h
  • Lloc de concentració: MateuaDive
  • Lloc d'immersió: L'Escala
  • Tipus d'immersió: Cala
  • Nivell: Multinivell 
  • Preu: ampolla gratuïta.
  • Places: 12 bussejadors/es

Es demana portar càmera per documentar els fils de pescar i residus que trobem. La col·lectiva està restringida a 12 places i es recomana un nivell mínim d’immersions per poder realitzar el reconeixement de manera autònoma.
 
Teniu temps per apuntar-vos al formulari fins dijous 24 de juliol a les 19hles places són limitades i es donaran per ordre d'inscripció.
» CALENDARI PROVISIONAL CIB 2025



CALENDARI PROVISIONAL CIB 2025

Ja tenim aquí el Calendari CIB del 2025 amb un munt d'activitats: cursos, sortides col·lectives, neteges... Dóna-li una ullada i reserva't els caps de setmana! 

Horari d'atenció al Públic:

Dilluns: 11h a 15h
Dimarts: 17h a 19h
Dimecres: 11h a 15h
Dijous: 17h a 19h
Divendres: 12h a 15h


Tlf i WhatsApp 623 18 84 35
Mail: cib@cibsub.cat
Investigació i recerca 26 de Desembre 2008

Troben l'alga invasora Caulerpa racemosa davant Vilanova i la Geltrú

L'han trobat a una fondària d'entre 20 i 50 metres en un punt indeterminat davant la costa del Garraf. És el lloc on els investigadors del CEAB-CSIC (Centre d'Estudis Avançats de Blanes) han confirmat que s'hi ha instal·lat l'alga invasora Caulerpa racemosa, després d'haver rebut l'avís per part de bussejadors de la zona. La Caulerpa racemosa es coneix des de la dècada dels anys 30, quan la van trobar en aigües d'Egipte, Turquia o Tunísia, punts als que se sospita que va arribar a través del canal de Suez. A partir dels anys 90, però, el seu creixement ha estat molt important, època en que es va detectar per primer cop a les Balears. Al 2005 la van localitzar al litoral peninsular, concretament a la zona de Múrcia. Aparentment es tractaria de la variant australiana de l'alga i presenta creixements estacionals molt importants, al voltant d'1 centímetre diari a l'estiu i a la tardor. Un cop localitzada l'alga, ara caldrà determinar-ne l'extensió, tant pel que fa a fondàries com per zones de colonització, tal com ha comunicat el departament de Medi Ambient de la Generalitat. La Caulerpa racemosa suposa un problema per a la flora local, sobretot perquè amb taxes de reproducció molt més elevades que la Posidònia oceanica, competeix pel mateix espai. No s'ha de confondre la Caulerpa racemosa amb la seva cosina, la Caulerpa taxifolia. Aquesta última es va escapar de l'aquari de Mònaco el 1984 i avui dia es creu que colonitza unes 3.000 hectàrees de fons marí al Mediterrani.

Publicat per: Jordi Regàs
[«] enrere
» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
» CIB a Instagram


SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM

 

Informació, fotografies de les nostres activitats... i molt més al Facebook o Instagram

RSS Noticies CIB